PROGRAMA DE ACTIVIDADES

dilluns, 15 de juny del 2015

PROJECTE LABORANTIBUS


(castellano)

el passat abril varem participar a la convocatòria de subvencions de l'Obra Social 'la Caixa' per a l'inserció sociolaboral, aquest va ser el nostre projecte: 
LABORANTIBUS

 import total: 39.750€
presentat a l'Obra Social La Caixa en abril de 2015

Dades generals:

Línia prioritària:  Intermediació laboral entre el teixit social i l’empresarial

Tipologia de projecte: Projectes d'inserció en el mercat laboral ordinari

Resum del projecte

Què es farà?

Inserir al mercat ordinari laboral persones amb TMG. Satisfer les necessitats laborals dels usuaris, enteses com a font de realització personal, econòmica, de socialització i de recuperació de capacitats perdudes o disminuïdes.

Per què es farà?

A les Illes Balears el Treball amb Suport ocupa persones amb discapacitat intel•lectual, però no s´ha implantat a la població TMG.
La Nostra Veu (LNV) és un espai de trobada on usuaris i familiars comparteixen experiències, defineixen necessitats i impulsen línies d’actuació que facilitin i millorin l’accés a l’assistència sanitària especialitzada, rehabilitació psicosocial i inserció sociolaboral. És unentorn de socialit zació que promou oportunitats d´adaptació als àmbits de la vida: família, treball, oci i temps lliure, residència i desenvolupament personal (aplicant un Projecte Integral d´Atenció Especialitzada adaptada a cada client i família, que participen en primera persona).
Usuaris i familiars manifesten la seva inquietud i problemàtica, la necessitat de “fer”, d’emprendre, per obtenir canvis substancials que els permetin integrar-se, sentir-se útils, sentir esperança i tranquil•litat en el present i el futur.
El projecte és un dels mòduls del Centre de Dia. Aplicarlo és una necessitat perquè possibilita una intervenció que és de justícia social: portarà salut i qualitat de vida; farà prevenció terciària atenent aïllament, marginació, exclusió i estigma; promourà visibilitat i comprensió pública dels drets dels afectats.

Com es farà?

Metodologia de Treball amb Suport (Wehman 1986), única amb eficàcia demostrada en el sector (Guía de Pràctica Clínica dels TMG editada Ministeri Sanitat i Serveis Socials). Un equip pluridisciplinar amb formació de TS farà:
Proposta formal a Junta de l´Associació LNV
Elaboració de tríptic informatiu del Projecte
Recerca de llocs de Treball en sector serveis aCAEB, PIMEM i Administració, i directament a empreses
Avaluació de necessitats i perfil laboral dels candidats
Avaluació de perfils dels Llocs de Treball de què es disposi
Acompanyament i col•locació al lloc i a l´entorn de l´empresa
Ensinistrament en habilitats específiques del lloc
Seguiment i suport gradual en funció de prestacions laborals que manifesti el client
Avaluació continuada de cada client,semestral del Projecte, fent Memòria final
Dirigirà el projecte un Psicòleg Clínic experimentat en TS; el supervisarà X. Serra (psicopedagog d'equip d’Inserció Laboral d’IMAS.
Curs de Formació de Preparadors Laborals.
A LNV i en entorns normalitzats especialistes proporcionaran individualment i en grup orientació laboral, formació/entrenament en habilitats socials per millorar competències d'accés i manteniment


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

DINOS ALGO POR EL SPEAKPIPE