PROGRAMA DE ACTIVIDADES

dilluns, 15 de juny del 2015

ASSEMBLEA DE SOCIS


 (CASTELLANO)


El passat dia 11 de juny vàrem fer la darrera assemblea de socis; aquests són alguns dels temes tractats:

  • Idees per al Dia Mundial de la Salut Mental 2015



Es valora positivament de L’ACTE FET CADA ANY A LA PLAÇA DE SANTA CATALINA, malgrat les crítiques de repetitiu i avorrit,  l’oportunitat de trobada de gent que no es veu des de fa molt  temps o pot ser només aquesta vegada a l’any; es demana que per a aquest any es procuri que l’acte sigui un poc més dinàmic i lúdic.

Es proposa organitzar marxes de grups que, des de diferents punts de trobada, conflueixin a la plaça. 



I que, per a propers anys, es pensi en la realització d’un CURTMETRATGE sobre el tema de la salut mental, en el qual s’impliquin persones de coneguda rellevància social.

També s’aporta la idea d’organitzar a les Illes MARATONS BENÉFIQUES anuals, a l’estil de les de TV3, en què es promoguin campanyes per a la conscienciació de la població sobre certes malalties en general, i concretament com a primícia, impulsar una Marató per a la Salut Mental.



  • Propostes de noves activitats

Armando proposa organitzar un MUSIC-FÔRUM (reunions musicals). Ell s’encarregaria de cercar persones interessades a participar i faria una llista de les necessitats que sorgissin. 

Es fa la proposta d’organitzar la BIBLIOTECA de l’associació.

Noves propostes de MANUALITATS:

1) Cati proposa fer clauers, punts de llibre, etc., per vendre en fires i mercadets.

2) Aina Candela, artista artesana, s’ofereix a fer bosses amb detalls decorats amb pasta de sal, i donar a l’Associació el 50% de les vendes. Na Erika Pericàs s’ofereix també a col·laborar al taller de Manualitats, per decorar les bosses, per la qual cosa s’augmentaria el nombre de sessions.

Es proposa organitzar una PAMBOLIADA MUSICAL per celebrar el primer aniversari d’inauguració del local d’Andrea Dòria, i per a recollir fons. En Toni Xango del grup Pirates Pirats, fill de na Margalida, s’encarregaria de la música i de l’organització i noltros del menjar. Es pot fer a Bunyola o en una altra localitat.



  •  Avanços en el Projecte de Voluntariat

A partir de l’esborrany del document elaborat l’any passat, s’ha redactat el definitiu, el qual es presentarà a la Junta Directiva per a la revisió i signatura. S’haurà de presentar a la Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears, organització en què desitjam integrar-nos.

S’inicia una reflexió sobre problemes que afecten usuaris de l’Associació, concretament sobre el tema d’habitatges tutelats i/o supervisats. Es constata que alguns usuaris tenen necessitats que no cobreix ni l’Administració ni de manera suficient i assequible econòmicament, les entitats privades, Això fa que les persones estiguin ubicades en dispositius no adequats a les seves característiques especials, o a la cura de familiars d’avançada edat, o familiars tan sobrepassats per l’esforç continuat que estan a punt de la claudicació. A més tenim al nostre entorn diversos casos d’usuaris, joves i autònoms, que o bé han perdut el seu habitatge o bé no disposen de cap oportunitat per aconseguir l’emancipació residencial, pas imprescindible envers la recuperació de la salut mental. Aquest tema és d’abordatge complex, però l’Associació hauria d’anar considerant la possibilitat d’aportar, en el temps, aquesta atenció necessària.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

DINOS ALGO POR EL SPEAKPIPE