PROGRAMA DE ACTIVIDADES

dijous, 3 de juliol del 2014

centre de dia LNV, ja tenim projecte i local

   [castellà]


Ens hem de felicitar i encoratjar perquè estam duent endavant el nostre projecte: esdevenir un Centre de Dia, un punt d’acollida i de suport psicosocial per a persones usuàries de salut mental i les seves famílies.
Diferents coses ens ho han fet possible: som una associació forta, consolidada, en ple funcionament, amb persones plenes d’idees, desitjos i necessitats que volem atendre; i començam a tenir els mitjans, perquè disposam ja d’un local on relacionar-nos, fer tallers,  activitats i tirar endavant amb el nostre projecte de proporcionar un entorn d’acollida, socializació i suport, i un punt de trobada  per lluitar contra l’estigma i per la igualtat de ciutadans.
Tenim, per tant,  no poques coses:
·                     L’espai on ens podem trobar, compartir experiències, definir les necessitats i impulsar línies d’actuació de cara a una millor atenció a la salut mental, la rehabilitació psicosocial i la inserció sociolaboral o ocupacional.
·                     Disposam d’activitats en funcionament (hort, dibuix, grup d’activitat física, manualitats, club social, taller de creació literària...) que ens ajuden a la inserció i al desenvolupament personal, ens entrenen en recuperació i adquisició d’habilitats, i a viure el dia a dia amb tasques, objectius i sentint-nos acompanyats.
·                     Amb tot, anam guanyant seguretat, millorant la nostra autoestima, avançant en recursos personals per a l’autonomia i l’autodirecció, sentint-nos útils i actius, coneixent i afirmant davant nosaltres i els altres els nostres drets.
·                    Constituïm un grup d’ajuda mútua, on tots aprenem de tots; els nostres vincles  són l’empatia, l’experiència compartida, l’esperança i el desig de millor salut i qualitat de vida.
I tot això ho feim entre tots: els usuaris i els familiars; els voluntaris que impulsen els tallers i les activitats; els col·laboradors, i l’equip tècnic de cuidadors sociosanitaris i professionals.
Esperam amb il·lusió que se’ns accepti el projecte que vàrem presentar a l’Obra Social de La Caixa: “Projecte tècnic de Centre de Dia per a usuaris de salut mental: Recupera i Empodera’t”. L’aprovació seria per a nosaltres un bon suport material que ens permetria anar consolidant el nostre objectiu.
Tenim el propòsit d’esdevenir un veritable i operatiu Centre de Dia, un nou dispositiu d’atenció de la salut mental obert a Palma, la nostra ciutat.  El camí encara és llarg: hem de millorar la nostra organització, donar-nos a conèixer i incrementar el nombre d’associats, perquè com més siguem, més força tendrem i més podrem avançar.
Ara ens toca celebrar la nova situació, posar en bones condicions el nostre local  i preparar una bona festa per a la inauguració.
Tots els ànims i les idees seran benvinguts!
(de la nostra col·laboradora Catalina París)
 



Com molts sabreu, el passat mes de març vam aconseguir donar forma a allò que des de fa temps portàvem al cap: un projecte que representés les nostres inquietuds, les nostres expectatives i les nostres esperances, amb el qual vam concórrer a la convocatòria de la Fundació La Caixa per sol · licitar un ajut econòmic dins el marc de la convocatòria 'Lluita contra la pobresa i l'Exclusió social 2014 '. Gràcies a tots.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

DINOS ALGO POR EL SPEAKPIPE